2.5 miljoen PS3-consoles tegen het einde van dit jaar

Maarten (kepler)
Sony heeft bekend gemaakt dat ze verwachten in totaal 2.5 miljoen PS3-consoles te verschepen dit jaar. Bij de launch zullen er in de US 400.000 aanwezig zijn en in Japan 100.000. Voor het einde van het jaar zullen er nog 800.000 stuks verscheept worden naar de US en in Japan moet het totale aantal op 1.3 miljoen consoles komen.

Sony had eerder aangekondigd op vier miljoen consoles uit te komen dit kalender-jaar, maar dit aantal halen ze dus niet. Ze verwachten dat er 1.2 miljoen consoles per maand geproduceerd kunnen worden vanaf januari, omdat dan als het goed is de Blu-Ray productie op gang zal komen. Analisten zeggen dat Sony de beschikking zal hebben over 14 miljoen consoles in 2007.

De verdeling tussen de duurdere en goedkope versie van de PS3 zal 80/20 procent zijn, waarbij ze dus verwachten dat de meeste mensen voor de duurdere versie gaan.

Hiernaast werden ook de basis-plannen bekend gemaakt voor het online-gedeelte. Er zal audio, video en text-chat mogelijk zijn, downloadable content, user generated-content (de vraag is of je dus je eigen winkeltje kunt beginnen?) en surfen over het internet. Het downloaden van volledige games zal volgens Sony nog niet haalbaar zijn in de nabije toekomst door opslag-problemen en het niet overal beschikbaar zijn van snel internet.