"Driv3r werd puur uitgebracht om winstredenen"

Vice-president verkoop en marketing, Nique Fajors, van Atari heeft hard uitgehaald naar het derde deel uit de Driver serie, Driv3r. Op het jaarlijkse persevenement van Atari in LA omschreef Fajors Driv3r als "een half-gaar product dat de verkoop in is gegaan voor winstredenen."

Nadat Driv3r in 2004 was uitgebracht voor PS2 en Xbox, kreeg het veel kritiek te verduren. Het spel kwam, ondanks een dure marketingcampagne, de verwachtingen niet na. Maker van de serie, Martin Edmondson, heeft daarna in december ontslag genomen bij ontwikkelaar Reflections, waarna hij in een rechtszaak vier miljoen dollar ontving na een schikking.

Het vierde deel uit de Driver serie, Driver: Parallel Lines, werd enigszins beter ontvangen, maar dit kon Atari er niet van weerhouden de franchise en de meeste bezittingen van Reflection te verkopen aan Ubisoft voor een bedrag van 19 miljoen euro.

Fajors zei tevens dat Atari zich meer zal gaan richten op kwaliteitscontrole in de toekomst. Het bedrijf zou op zoek zijn naar een groep ontwikkelaars die "een hekel aan verliezen en een hekel aan middelmatigheid" hebben.

Hij onthulde ook dat Atari plannen heeft om oude games opnieuw te releasen via Xbox Live Arcade en een nieuwe Atari Online community op te richten. We zijn benieuwd...