Spore wordt multi-platform franchise

Chris (afterparty05)
De bedenker van Spore, Will Wright, heeft in een interview gezegd dat ze op dit moment aan het kijken zijn naar de mogelijkheden van elke bestaande console om daar het spel Spore voor uit te brengen.

Vooral de Wii is volgens Wright een goede kandidaat vanwege de controller, welke gebruikt kan worden als muis. Ook op je handheld kan je binnenkort wellicht je eigen creatuur ontwerpen en ontwikkelen, hoewel de verwachting is dat op de handhelds slechts delen van de PC-game beschikbaar zullen zijn. Zo zullen er bijvoorbeeld slechts enkele levels speelbaar zijn, zoals het creature-gedeelte en het "level" in de ruimte.

Dat dit geen vaag gerucht is, maar dat de bedenker van, onder andere, The Sims deze plannen zelf serieus neemt blijkt wel uit de volgende quote:
"We’re looking at all the platforms for Spore, because we’re thinking about Spore as a franchise, not as a PC game. We’re going to do the PC game first, but really, what we’re trying to launch is an entire franchise that will be all across platforms."
Overigens betekent dit dat eerdere geruchten dus waar zijn geweest.