Rockstar wint rechtszaak van stripclub

Chris (afterparty05)
Rockstar mag dan al tientallen keren aangeklaagd en veroordeeld zijn door velerlei bedrijven en instanties vanwege de game GTA: San Andreas, dit maal zijn ze er in geslaagd een rechtszaak te winnen. En van niemand minder dan een stripclub!

Het bedrijf E.S.S. Entertainment, beter bekend als stripclub "The Play Pen", had Rockstar aangeklaagd omdat er in San Andreas een stripclub te vinden was die als naam "The Pig Pen" droeg, en deze letters in hetzelfde font op de gevel had staan als "The Play Pen" dat in het echt heeft. Daarnaast hebben beide de woorden "Totally Nude" als aanprijzing op het gebouw geplaatst. Vanwege deze overeenkomsten was E.S.S. Entertainment van mening dat ze in haar copyright geschonden werd.

Gelukkig was de rechter van mening dat de virtuele stripclub een onderdeel was van de artistieke integriteit van het door hoeren, gang-bangers en drugsdealers overspoelde San Andreas, en mag Rockstar in het creeren van een virtuele stad kenmerken van de bron (in dit geval: East-LA) herkenbaar overnemen, zodat men "de verwijzingen begrijpt en weet te waarderen". Daarnaast was de rechter van mening dat "The Pig Pen" zo'n klein onderdeel van het spel is dat verder nergens aangeprezen wordt, en daarom nooit tot misleiding van de koper kan leiden.