Het is afgelopen met de E3

Bernd (Retuobak)
De jaarlijkse Electronic Entertainment Expo te Los Angeles heeft dit jaar voor de laatste maal plaatsgevonden. Het evenement is door de verantwoordelijke organisatie, de Entertainment Software Association, afgezegd voor komend jaar en voor de nabije toekomst. Dit zeggen althans bronnen tegenover sites als Gamespot en Next-Gen.biz.

De E3 was sinds de mid-90's het belangrijkste evenement op het vlak van gaming. Nu hebben echter meerdere grote publishers tezamen besloten dat de kosten van het aanwezig zijn op het evenement te hoog zijn vergeleken met de baten, gemeten in media-aandacht.

Uitgevers geloven dat hun miljoenen dollars beter besteed zijn aan speciale evenementen voor alleen hun eigen line-up games. Met deze evenementen denken de uitgevers meer aandacht voor hun eigen games te kunnen krijgen omdat er geen andere bedrijven op hetzelfde moment hun games (en hardware) tonen.

De baas van de Entertainment Software Association zal naar alle waarschijnlijkheid het nieuws officieel bekend maken in de komende 48 uur. Mogelijk zal de ESA de schade beperkt proberen te houden van het vertrek van grote publishers door een kleiner evenement te houden in mei. Het is echter duidelijk dat het afgelopen is met één groot evenement binnen de industrie waar iedereen aanwezig is.