Analisten over Sony: "Verander of Verlies"

Jaap (dikkedorus)
Vorige maand werden de analysten van DFC Intelligence raar aangekeken toen ze verkondigden dat Sony misschien de op de laatste plaats zal eindigen in de Console Wars. Vandaag gaf de firma een zogenaamde “briefing" uit aan de industrie.

DFC begint door te zeggen dat Sony op dit moment echt “King of the video game market” is. Maar vervolgens zijn ze van mening dat Sony de competitie nu wel een gouden kans geeft. De firma is van mening dat de hoge prijs (600$) de potentiële kopers zal ontmoedigen. Hiermee zal Sony laatste worden, en zelfs schade toebrengen aan de gehele spelmarkt.

Niet alleen de prijs, maar ook de “more than just a gaming console” strategie gaat volgens DFC nare gevolgen hebben voor Sony. Sony benadrukt dat de PS3 meer als een PC moet worden gezien, inclusief uitbreidingen en upgrades zoals extra geheugen of een blu-ray writer. Hoewel dit misschien goed nieuws is voor de echte diehards, gelooft DFC dat hierdoor de PS3 nooit veel in prijs zal dalen.

"By fixing its hardware standard for several years, video game console systems have been able to significantly lower prices over time by not having to upgrade to the latest technology."

Hierdoor zal Sony een marktaandeel krijgen dat vergelijkbaar is met die van Apple in de PC markt. Dit in tegenstelling tot de positie van marktleider die Sony nu in handen heeft.
Volgens DFC hebben de twee andere consoles allebei kans om de nieuwe marktleider te worden. Hoewel de firma gelooft dat het nieuwe speeltje van MS in Japan nooit populair zal worden, zijn de goede verkoopcijfers in Noord Amerika reden om de Xbox360 als toekomstige marktleider te tippen. De Wii heeft volgens DFC “The biggest opportunity”. Dit vanwege de lage prijs en de mogelijkheid om uit te breiden naar een grotere markt.

"By letting Sony and Microsoft split the hardcore teenage/twenty-something video game marketplace, the Wii could end up number one in market share for the next generation."

Aldus DFC.