Uitgever A Vampyre Story bekend

Astrid (lizardtattoo)
De Duitse uitgever Crimson Cow heeft bekend gemaakt dat zij de wereldwijde rechten hebben om de adventure A Vampyre Story uit te gaan geven.

A Vampyre Story is het eerste spel van het door ex-LucasArts veteraan Bill Tiller opgerichte Autumn Moon Entertainment. Het spel gaat over het operazangeresje Mona, die niet van plan is haar leven te veranderen als ze gebeten wordt door een vampier. Zij wil nog steeds een beroemde operaster worden, maar dat is natuurlijk bijzonder moeilijk als je steeds in een vleermuis verandert en de neiging hebt je medespelers of het publiek leeg te drinken...

Bill Tiller werkte bij LucasArts onder andere aan The Dig, The Curse of Monkey Island en Indiana Jones. In A Vampyre Story kunnen we dan ook vergelijkbare puzzels en humor verwachten.

Omdat het spel geen uitgever had, heeft de ontwikkeling een tijd stil gelegen. Inmiddels is de productie weer in volle gang. Karsten Otto, directeur van Crimson Cow GmbH, denkt dat het spel in de loop van volgend jaar klaar zal zijn. "We zijn er van overtuigd dat een dergelijk spel valt of staat met een uitstekend interactief verhaal en fantastische Art Design. A Vampyre Story is de belichaming van beide aspecten en we zijn dan ook trots dat we het unieke gevoel en de passie van het adventure-genre in 2007 nieuw leven kunnen inblazen".

Ook Bill Tiller, CEO en Creative Director van Autumn Moon Entertainment, is blij met de overeenkomst. "Door mijn jarenlange ervaring in de branche wist ik dat de sleutel tot succes ligt in een team dat in het project gelooft en er vanaf het begin al zijn Know-How en de liefde voor detail instopt. Alleen dan kan uit een goed idee een fascinerend spel ontstaan. Precies zo'n partner hebben we in Crimson Cow gevonden en samen maken we er een absoluut top-produkt van."

Crimson Cow is opgericht in 2002. Tot nu toe richtten zij zich voornamelijk op de Duitse markt, waar ze onder andere de adventures "Runaway" (2002) en "The Westerner" (2004) uitbrachten. Een ander specialisme van Crimson Cow zijn sportspellen als "Radsport Manager Pro 2005-2006" en "Wintersports Pro 2006".