Hoofdontwikkelaar DOAX2 werkt het best dronken

Mark (Strolie75)
De Engelse website Kikizo heeft een interview gehouden met Tomonobu Itagaki; de spraakmakende hoofdontwikkelaar van Tecmo’s Team Ninja en onder andere verantwoordelijk voor games als Ninja Gaiden en de Dead or Alive-reeks.

In het interview valt te lezen dat hij momenteel druk bezig is met de jet-ski gedeeltes in Dead or Alive X2 maar dat aan andere elementen uit het spel, zoals het verhaal, nog moeten worden gefinaliseerd. Gelukkig zijn de tieten wel al in het spel geïmplementeerd. Jet skiën in DOAX2 zal op twee manieren kunnen: tegen elkaar in een race en solo waarbij zo stijlvol mogelijk over de golven gevaren moet worden om punten te verdienen. Daarnaast zal het spel zo’n 20 nieuwe liedjes bevatten en zal er een foto-mode zijn waarmee plaatjes van de borsten van de dames (en andere, meer onbelangrijke zaken) kunnen worden geschoten.

Opmerkelijk is dat hij toegaf zijn beste werk op te leveren wanneer hij dronken is. Als voorbeeld gaf hij DOA4, minstens de helft van de levels zijn onder de invloed van alcohol bedacht. In de woorden van Itagaki zelf:


"Most game developers including myself like to think in depth, so it's important to have time when you're not thinking so deeply. Why the love of drink? Well, it lubricates the creative process. You should certainly consider it if you fancy making games. In the last ten years I think I had better ideas when I was drinking whisky."

Over andere projecten waar hij mee bezig is, zoals Dead or Alive: Code Cronus en Ninja Gaiden 2 bleef Itagaki helaas zwijgzaam.



Tomonobu Itagaki