Tropische Trailer Anno 1701

David (Delraich)
Liefhebbers van city building games gaan een mooie tijd tegemoet. Binnenkort mogen zij maar liefst vier games met Romeintjes, een remake van Settlers 2 en het derde deel van de Anno reeks tegemoet zien. Anno 1701 verandert niks aan het principe van de vorige twee games. Nog steeds begin je met één boot en een handjevol Caraïbische eilanden. Het is de bedoeling dat je een mooie locatie uitkiest om een dorpje te stichten en deze dan uitbouwt tot een welvarende, blije stad. De focus ligt op het bouwen en het managen, maar de interactie met andere volkeren, al dan niet agressief, is nog steeds van groot belang.

IGN heeft een preview geplaatst van het spel. Hieruit wordt duidelijk dat de makers proberen een grafische interface te implementeren. Ze vinden dat veel city build games te vaak tabelletjes en grafieken gebruiken. Een belangrijke manier om dit te bereiken zijn de uitgebreide animaties van je onderdanen. Als je mensen vrolijk zijn, doen ze vrolijke dingen. Ze gaan rustig naar het werk, doen de was en kindertjes zullen lachend op straat spelen. Is het wat minder koek en ei, zullen je citizens zich tegen je keren. Dit kan variëren van het in elkaar meppen van je ambtenaar tot rellen waarbij je halve stad in rook opgaat.

Een andere leuke feature zijn de natural disasters, bekend van de Sim City games. Vulkanen smelten je bewoners vast aan hun huizen en twisters laten sporen van vernietiging achter. Veel van deze aspecten zijn te zien in deze trailer (exclusief bij IGN).

De game wordt eind oktober verwacht.