Open beta Battlefield 2142 gepland

koei
Volgens de Battlefield 2142 fansite BF2142.com zal er een open beta test worden gehouden voor de nieuwe multiplayer shooter Battlefield 2142.

In een vraaggesprek tussen BF2142.com en ontwikkelaar DICE gaf de ontwikkelaar aan dat deze open beta in het begin van augustus plaats zal gaan vinden en bedoeld is om te leren van mogelijke problemen die kunnen opduiken als er bijvoorbeeld 10.000 mensen tegelijkertijd spelen. Hierdoor hoopt het bedrijf problemen die er bij vorige delen van de franchise waren te voorkomen.

Naast de beta is er ook aangekondigd dat er zeer waarschijnlijk een demo van het spel zal gaan verschijnen, die een dag of tien voor de release te downloaden zal zijn.

In Battlefield 2142 zul je deze keer met twee facties spelen, namelijk de EU/VS of China/Rusland. Het wapentuig zal uit van alles samengesteld worden; van achtervolgende mijnen tot cloaking devices waarmee je onzichtbaar kunt worden. Net als in Battlefield 2 valt er straks met 64 man tegelijk te spelen en zullen er weer uitgebreide statistieken aan bod komen. Het spel moet dit jaar nog uitkomen.