Gamen bij een kerncentrale binnenkort taboe?

koei
Een beveiligingsbeambte van de Three Mile Island kerncentrale, gelegen bij Harrisburg in de Verenigde Staten, heeft een inspecteur die onverwachts de centrale kwam inspecteren niet gezien doordat hij zo op ging in zijn handheld-game.

Het departement van Environmental Protection, waar de kerncentrale onder valt, gaf aan dat de werknemer geen regels heeft overtreden aangezien het personeel onder werktijd activiteiten mag ondernemen die de hersenen stimuleren, en hier valt gamen ook onder. Omdat dit incident al de zesde keer in twee jaar is dat een werknemer van de centrale niet goed oplet bij zijn werk gaat de overheid kijken of de regels aangescherpt kunnen worden. Hoewel de werknemer de inspecteur niet direct opmerkte, reageerde hij wel correct op de radio check die werd uitgevoerd. De enige echte taak van de beveiligingsbeambte is het reageren op deze radio checks en om, indien nodig, actie te ondernemen.

"The issue is not the guard's use of the video game," zo zei Kathleen McGinty, secretaris van het Environmental Agency in een verklaring. "The real issue is that his complete absorption in the game distracted him from noticing the repeated approach of our inspector. And that shows why this procedure needs to be changed and these video games disallowed,"

Three Mile Island was de plek waar in 1979 een ernstig ongeval plaats vond toen een reactorkern ernstig beschadigde.



De kerncentrale op Three Mile Island