Trailer en info Alone in the Dark 5

Morthill
Na wat nieuwe info en screenshots gisteren is er vandaag meer info en ook een trailer verschenen van Alone in the Dark 5. Deze trailer is te bekijken in zowel HD, als gewone kwaliteit.

In Alone in the Dark 5 kruip je wederom in de huid van Edward Carnby. In dit deel zul je je door verschillende levels spelen die opgebouwd zijn als in een tv-serie. Elk hoofdstuk van de survival-horror game duurt tussen de dertig en veertig minuten en eindigt met een zogaamde Cliffhanger. Daarnaast krijgt de speler de mogelijkheid om vrijwel alles in de levels op te pakken. Hierdoor kun je, als je wilt, het hele level opnieuw inrichten. Het spel zal een donkere en erg drukkende atmosfeer kennen, zoals we gewend zijn van Alone in the Dark. De game moet begin 2007 in de winkels liggen en verschijnt op de next-gen consoles.

Je kunt de trailer hier bekijken.

In plaats van gigantische levels met bijbehorende uren van ronddolen wil Atari een meer gestructureerde aanpak, net als in TV-series als Lost, Prisonbreak of 24. Volgens de game director van Alone in the Dark, David Nadal van Eden Games, zal deze nieuwe manier van opbouw spelers "continu in het verhaal rond de Central Park mysteries vasthouden".

Bij het starten van een opgeslagen spel zal de speler een custscene voorgeschoteld krijgen, waarin de gebeurtenissen tot dan toe in samenvatting voorbij komen, wederom een inspiratie afkomstig van populaire TV-series.

Aangezien de vorige games in de serie zich in de twintiger jaren van de vorige eeuw afspeelden, en de nieuwste zo'n 70 jaar later, is één van de grootste mysteries hoe Carnby zo fit is gebleven. De waarheid hierachter is dermate verwikkeld in het plot, dat Eden Games weigert verder uitspraken hierover te doen.

Met dank aan netto_m voor de submit