Geen games van Rare op de Revolution

koei
Een van de speerpunten van de Nintendo Revolution is het feit dat je met dit apparaat oude games die voor bijvoorbeeld de NES of Nintendo 64 zijn verschenen kunt downloaden. Verschillende fabrikanten hebben al gezegd hun games beschikbaar te stellen voor de service, maar de eerste negatieve reactie is nu ook een feit.

Developer Rare, onder andere bekend van de Nintendo 64 klassiekers Banjo-Kazooie, Perfect Dark en Conker's Bad Fur Day, zal zijn oude games niet beschikbaar stellen voor het netwerk. Rare is een onderdeel van Microsoft geworden en heeft zijn bekende titels meegenomen hierheen. Zo verscheen tegelijk met de Xbox 360 launch Perfect Dark Zero. Of Goldeneye 007 wel de overstap zal gaan maken is nog onduidelijk, maar dit is niet waarschijnlijk. Rare en EA, die nu de licentie bezit, zullen het hier over eens moeten worden.

Rare heeft ook Donkey Kong 64 en Diddy Kong Racing gemaakt voor Nintendo, maar deze titels zijn wel in het bezit van Nintendo en zullen waarschijnlijk wel gewoon voor de Revolution te downloaden zijn.



Banjo en Kazooie, niet voor de Revolution