Productie van PlayStation 1 en One wordt gestopt

koei
De PlayStation One is de console die Sony op de kaart heeft gezet in de gamesindustrie. Helaas is er ook voor succesvolle consoles een tijd van komen en een tijd van gaan, en de tijd van gaan is nu aangekomen, om het maar even cliché te zeggen.

De PlayStation werd in december 1994 in Japan gelanceerd. Ruim elf jaar jaar later, als de release van de PlayStation 3 in zicht komt, is het tijd om de stekker uit het apparaat te trekken. Het apparaat heeft in zijn levensduur ruim honderd miljoen stuks verkocht.

Hoewel het nu misschien klinkt alsof je naar de winkel moet gaan rennen om nog snel een PlayStation te bemachtigen, is dit niet het geval. Het apparaat zal alleen niet meer geleverd worden aan de winkels, maar de meeste winkels hebben voorlopig nog genoeg voorraad.

Heb je toch de pech dat je geen PlayStation meer kunt vinden maar wel graag spellen voor het apparaat wilt spelen, dan moet je gewoon even geduld hebben. Sony heeft namelijk korte tijd geleden aangekondigd dat ze werken aan de mogelijkheid om PlayStation games te spelen op de PSP. Natuurlijk heb je hiervoor niet een CD met het spel nodig, maar de spellen zullen digitaal gedistibueerd worden.



Vaarwel PlayStation 1