Real life Frogger

Arjen (Mr_Belvedere)
Make Magazine is een blad dat elk kwartaal een hommage uitbrengt aan mensen die bestaande technologie graag modificeren. De heren Torrone en Fried kochten een Roomba, een automatische stofzuigerrobot. Ze installeerden een blue-tooth verbinding om het apparaat op afstand te kunnen besturen en organiseerden de eerste Roomba Robot Wars gevechten.


Roomba-Frogger klaar voor de oversteek

Na dat spektakel vroegen ze zich af wat nog cooler zou zijn dan robot gevechten en kwamen al snel tot de conclusie dat real life "Roomba Frogger" op straat wel erg gaaf kon zijn. Ze trokken de Roomba een groen t-shirt aan en gaven hem een paar oogjes zodat het apparaat een beetje meer op Frogger leek. Op een goede dag om 2 uur 's nachts begonnen ze aan het avontuur.


De grote oversteek

Een Roomba heeft standaard technologie aan boord die probeert obstakels te ontwijken, dus onstonden er al snel weddenschappen hoeveel keer het apparaat ongeschonden de oversteek zou kunnen maken terwijl auto's er langs en overheen reden.

"We had a lot to drink before we got here, but there's nothing to sober you up like steering a robot through traffic."

Na de tiende oversteek komt een Toyota 4Runner een eind maken aan het feest en rijd over de Roomba heen. Net op tijd, want een plaatselijke beveiligingsmedwerker heeft de politie gebeld en iedereen maakt zich snel uit de voeten. Real life Frogger project geslaagd.