De Zodiac leeft

Maarten (kepler)
Het is alweer een tijdje geleden dat Tapwave failliet is gegaan. Tapwave was het bedrijf achter de gameshandheld genaamd de Zodiac. Op FOK!games kun je nog een review van deze handheld lezen. Het grootste probleem van de Zodiac was de kleine hoeveelheid games exclusief voor deze handheld.

De community achter de Zodiac is echter nog steeds erg actief en er worden allerlei kleine games voor ontwikkeld. Een Franse website heeft nu een coding-wedstrijd uitgeschreven voor de Zodiac. Het is de bedoeling dat je een game maakt voor de Zodiac en de winnaar krijgt een WiFi-card en een 2GB SD-card. De tweede plaats krijgt ook een WiFi-card en een 1GB SD-card. De nummer drie krijgt een 1GB SD-card. De nummers vier tot en met acht krijgen een fantastische sporttas.

Het is de bedoeling dat er een los programma wordt geschreven en dat de resolutie 480*320 is. Er zit geen limiet aan de grootte van het programma. Je hebt ongeveer een maand de tijd om een programma te schrijven en volgens de website moet dit genoeg zijn om Doom 3 te porten naar de Zodiac.