Webzen geeft next-gen MMO uit van Red 5 Studios

Bernd (Retuobak)
De Zuid-Koreaanse MMO-uitgever Webzen kondigde gisteren aan de rechten te hebben verkregen op het wereldwijd distribueren en uitgeven van de eerste MMO van Red 5 Studios, een ontwikkelaar opgericht door drie ontwikkelaars die een belangrijk deel vormden van het World of Warcraft ontwikkelingsteam.

Red 5 Studios is een van vele nieuwe ontwikkelingsstudios opgericht door ex-Blizzard werknemers en bezit een grote hoeveelheid ervaring wat betreft zowel multiplayer- als MMO-ontwikkeling. De ontwikkelaar werd vorig jaar opgericht en begon direct aan de ontwikkeling van een nieuwe MMO voor de next-gen hardware platforms.

Over de game is momenteel nog vrijwel niks bekend, noch is er info beschikbaar over een mogelijke releasedatum. Wel is bekend dat Red 5 Studios onlangs de rechten heeft verkregen op de next-generation Offset Engine van Offset Software welke op de komende GDC (Game Developers Conference) gedemonstreerd zal worden. Het is daarnaast waarschijnlijk dat er ook andere informatie over de game naar buiten zal komen op de GDC.

De game van Red 5 Studios is de 2e grote wereldwijde publishing overeenkomst die Webzen in korte tijd getekend heeft. Webzen zal ook de MMO All Points Bulletin (APB) van de maker van Grand Theft Auto, David Jones, uitgeven voor PC en Xbox 360. Op welke platforms de game van Red 5 Studios zal verschijnen is helaas nog niet bekend.