Finale World Cyber Games 2007 in Seattle

Steven (Steeven)
De organisatie van de World Cyber Games en de burgemeester van Seattle hebben aangekondigd dat de finale van het toernooi in 2007 in Seattle zal plaatsvinden. Het is niet de eerste keer dat de afloop van het toernooi zal eindigen in de Verenigde Staten, want in 2004 organiseerde San Francisco de World Cyber Games, wat toen de eerste keer buiten Korea was waar het normaal werd georganiseerd.

Hoewel het toernooi pas in het najaar van 2007 plaats gaat vinden is er dus nu al bekend gemaakt waar het georganiseerd wordt. De organisatie van de World Cyber Games hebben dat bewust gedaan, zodat alles rustig kan worden opgebouwd. Daarnaast is Seattle niet de enige kandidaat geweest voor dit toernooi, want ook Cologne (Duitsland), Montreal (Canada) en Busan (Korea) wilden dit toernooi graag organiseren.

De oorsprong van de World Cyber Games komt uit het jaar 2000. Toen heette het nog de World Cyber Challenge. In 2001 is de naam gewijzigd naar de naam die wij nu kennen. Het is het grootste internationale gamestoernooi ter wereld. In 2005 deden bijna 700 finalisten uit 67 landen mee op de World Cyber Games. Meer dan 55.000 mensen hebben toen het toernooi bezocht en hun landgenoten aangemoedigd. Meer dan een miljoen mensen hebben zich toen proberen te plaatsen voor het toernooi via lokale, regionale en nationale kwalificatiewedstrijden.