[gerucht] Nieuwe PSP met videocamera?

PSP World meldde afgelopen week dat Sony bezig is met een nieuw model van de PSP. Volgens de anonieme bron zou de "PSP 2" een geïntegreerde camera krijgen die de gebruiker in staat stelt direct video te streamen naar de PlayStation 3. Deze nieuwe feature, die gebruik maakt van de WiFi mogelijkheden van het apparaat, wordt aangeboden onder het motto van nieuwe manieren om met je vrienden te chatten.

De bron meldt ook dat de gebruikte camera een bestaand cameraatje is dat momenteel ook al toegepast wordt in enkele modellen van SonyEricsson mobiele telefoons. De camera zal direct onder het scherm geplaatst worden waar nu het "PSP" logo staat.

Hoewel de details momenteel nog zeer schaars zijn, worden de videostreaming mogelijkheden nu al gezien als een must-have toevoeging voor de aankomende PS3. Streaming zou ook mogelijk worden via de HUB PlayStation service, de tegenhanger van Microsofts Xbox Live voor PlayStation.

Tevens zegt de bron dat het apparaat gebruik gaat maken van NAND Flash opslagcapaciteiten en in het begin een opslaggeheugen zal krijgen van 4 GB. Daarnaast haalt Sony ongeveer een kwart inch van de grootte van het apparaat af en zal hij worden uitgebracht in drie verschillende kleuren, te weten zwart, wit en zilver.

PSP World heeft echter het bestaan van de nieuwe PSP en de nieuwe features nog niet weten te bevestigen, dus voorlopig moeten we dit nieuws nog maar met een korreltje zout nemen. Echter, een make-over als deze past wel in die plannen die Sony heeft met haar PlayStation-lijn.