Details over de Xbox 360 camera

Jeroen (washandje)
Microsoft heeft op Xbox.com van alles over de Xbox 360 camera bekend gemaakt. Het artikel is inmiddels weggehaald, maar gelukkig hebben een hoop mensen het al weten te kopiëren. Het apparaatje zal de volgende features bevatten:

In Camera Video Processing
De camera kan zelf het beeld verwerken, en dan pas naar de 360 sturen. Dit zorgt ervoor dat de 360 niet zijn kracht verspilt aan het verwerken van de data die uit de camera komt.

30 FPS
De camera zal met 30 FPS kunnen laten zien wat jij of je tegenstanders aan het doen zijn.

Foto's
De camera kan ook foto's maken met een resolutie van 1.3 megapixels. Zo kan je hoofd in een game geïmporteerd worden.

Low Light Performance
Ook bij weinig licht zal de camera het prima doen. Dit is iets waar de Eye-Toy vaak problemen mee had.

Heel leuk al die features, maar hoe worden die dan gebruikt?

Video Chat
Bij de camera komt ook een microfoon die je in de controller kan pluggen. Met deze microfoon zul je ook van group chat gebruik kunnen maken; een feature die met de 360 headset niet werkt. Het geluid van jouw microfoon en die van je vrienden gaat in dit geval gewoon door de TV-speakers.

Gesture Gaming
Ofwel de nieuwe generatie van Eye-Toy games. Microsoft heeft de camera geoptimaliseerd voor dit soort games en is ook druk bezig met goede software hiervoor.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden met de camera. Denk bijvoorbeeld aan het zien van een gezicht van een tegenspeler als hij je neerschiet. Hoe zou jij de 360-camera het liefst gebruiken?

Met dank aan DaMSWer voor het submitten