PS3 productie start niet voor mei, G71 binnenkort uit

Bernd (Retuobak)
De CFO (Chief Financial Officer) van chipfabrikant nVidia, het bedrijf verantwoordelijk voor de grafische chip in Sony's PlayStation 3 heeft aangegeven in het fiscale kwartaal dat afloopt eind april geen royalties te zullen ontvangen over de RSX zoals de chip in de PS3 heet. De CEO (Chief Executive Officer) van nVidia, Jen-Hsun Huang, zei dat hij geen commentaar kon leveren op het productieschema van de PlayStation 3 maar meldde wel dat de RSX productieklaar was.

Te concluderen valt dus dat de Playstation 3 in ieder geval niet voor mei in productie gaat en dat een lancering van de console in de lente van dit jaar vrijwel ondenkbaar is geworden. Bronnen waaronder Next Generation biz melden zelfs dat een lancering pas in de herfst plaats zou vinden, iets dat naar alle waarschijnlijkheid ervoor zou zorgen dat de PS3 hier zelfs pas in 2007 in de schappen zou liggen.

nVidia maakte verder goede cijfers bekend over 2005, zo wist de chipfabrikant de winst te verdubbelen naar $98 miljoen (88 miljoen euro) en de verkopen zag nVidia met 12% stijgen naar $633,6 miljoen (567 miljoen euro). Ook voor dit jaar ziet nVidia het zonnig in, volgens Huang zou de groei van hi-definition TV en computing evenals de introductie van Windows Vista zorgen voor extra verkopen. Wat betreft een nieuwe grafische chip voor de PC (naar alle waarschijnlijkheid de G71) had Huang op dit moment niks te melden, maar binnenkort zou er wel een aankondiging volgen.

Met dank aan philipnorth en netto_m voor het submitten van dit nieuws