[UPDATE] Grote problemen voor S.T.A.L.K.E.R.?

Jasper (Fliepke)
S.T.A.L.K.E.R. is een game die al jaren in ontwikkeling is en dat begint de publisher THQ nu toch echt de keel uit te hangen. De game moet en zal dit jaar nog uitkomen in welke staat het ook is, liet een baas van THQ aan een IGN journalist weten. Het lijkt er dus op dat gamers een half afgewerkt product voor hun kiezen gaan krijgen.



Het hele verhaal wordt nog een beetje gekker vanwege andere berichten over de ontwikkelaar. Er wordt namelijk beweerd dat een flink aantal medewerkers op andere projecten zijn gezet en zich niet meer met S.T.A.L.K.E.R. bezig houden. Daar komt ook nog eens bovenop dat men bezig zou zijn aan een nieuwe engine voor de game, maar dat deze niet gebruikt zal worden omdat de verantwoordelijke medewerkers het bedrijf hebben verlaten.

Er zijn zelfs medewerkers van GSC Gameworld die beweren dat THQ op zoek is naar een andere studio die het spel wel zou kunnen afmaken. We houden je uiteraard op de hoogte!


Update 19:25
Het lijkt erop dat dit bericht mogelijk het gevolg is van een reeks miscommunicaties of gewoon een hoax. Zo zou er inderdaad personeel op andere games gezet zijn, maar dit ging dan voornamelijk om level-designers en artists. In de fase waarin de game momenteel verkeert, zouden deze dan ook niet meer nodig zijn. GSC Game World verklaart verder dat alle geruchten over THQ die de financiering van het project heeft stopgezet en op zoek is gegaan naar een andere developer ook onjuist zijn. "De PR afdeling is de gehele dag bezig geweest om deze geruchten die opdoken te ontkrachten. GSC is gewoon nog met volle kracht bezig om S.T.A.L.K.E.R. af te maken," aldus Oleg Yavorsky, PR manager van GSC.

Bron:Computer And Video Games
(met dank aan GertJanPeter voor het melden van dit nieuws in de reacties)