Nintendo verdubbelt winst

Yngwie
Nintendo heeft de resultaten van het derde kwartaal uit het financiële jaar bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de winst verdubbeld is in vergelijking met de vorige twee periodes. Dit heeft twee redenenen. Allereerst zijn de verkopen van Nintendo consoles en games erg sterk geweest en daarnaast zijn de wisselkoersen erg gunstig geweest.

Het derde kwartaal, dat eindigde op 31 december, bleek afgesloten te zijn met een winst van 392 miljoen Euro, dit in vergelijking met 150 miljoen Euro in dezelfde periode van vorig jaar. Het derde kwartaal is uiterst belangrijk voor videogame firma's aangezien daar de kerstperiode inzit.

Het vierde kwartaal lijkt wederom een sterke periode te worden dankzij de bekendmaking van de nieuwe DS Lite. Nintendo blijft echter vasthouden aan de schatting van een winst van 529 miljoen Euro over het gehele jaar, een daling ten opzichte van de 616 miljoen Euro van vorig jaar. Nintendo is voorzichting met de cijfers aangezien de wisselkoers nogal schommelt en lage koersen hebben in het verleden wel eens voor rode cijfers gezorgd.