Cijfers voor games beïnvloeden verkoop niet

Steven (Steeven)
De onderzoekers Jason Kraft en Chris Kwak hebben de afgelopen vijf jaar de cijfers van zo'n 275 video games geanaliseerd. Daarbij hebben ze vastgesteld dat de cijfers die reviewers voor games geven en de daarop volgende verkopen totaal niet met elkaar overeen komen. Om dit duidelijk te maken hebben beide heren een handig grafiekje van hun onderzoek gemaakt, dat onderaan dit bericht te bekijken is.

Jason en Chris hebben er het volgende aan toe te voegen: ''Wij geloven dat cijfers die games krijgen in de meeste gevallen niet betrouwbaar zijn in het voorspellen van hoe een spel gaat verkopen. Als een recensent of een willekeurig persoon zou beweren dat een spel slecht zal verkopen door een laag cijfer, dan moet men dat zeker niet serieus nemen''.

De vraag is dan wat de verkoop van spellen wel beïnvloedt. Er zijn daar een paar indicatoren voor bekend. Zo is het belangrijk wie de publisher van een game is. Hoe groter en bekender, hoe beter. Ook is het belangrijk hoe voorgaande spellen hebben gepresteerd in een bepaalde reeks. Tenslotte speelt het bij games die gebaseerd zijn op films een belangrijke rol of die films goed hebben gescoord in de bioscoop.