Revolution maximaal 2x zo krachtig als GameCube?

Jeroen (washandje)
Gisteren meldden we het gerucht dat de Nintendo Revolution ongeveer de technische specs van de Xbox zou krijgen. De console zou 128 MB RAM gaan gebruiken, wat 4x zo weinig is als de Xbox 360. IGN heeft in verschillende interviews met developers die al bezig zouden zijn met games voor de Revolution het volgende gehoord:

Basically, take a GameCube, double the clock rate of the CPU and GPU and you're done.

Een andere developer zei zelfs dat de kracht van de CPU en GPU van de Revolution de verdubbeling van de Cube niet eens zou halen.

Eerder ging er ook al een gerucht dat de Revolution 12 GB discs zou gebruiken. Volgens IGN is dit niet waar; de Revolution gebruikt 4.7 GB discs (Dual layer: 8.5 GB). Waarschijnlijk zijn dit dus gewone DVD's. Dit is nog steeds een grote stap voorwaarts van de 1.5 GB die maximaal gebruikt kon worden voor een Cube-spel. Volgens Nintendo moet een normale DVD meer dan genoeg zijn, aangezien de Revolution toch geen HDTV zal ondersteunen.

De developers zijn het erover eens dat de console waarschijnlijk wel zeer goedkoop zal worden. Allemaal zeiden ze dat de console maximaal 150 dollar zou kosten - misschien zou hij wel met een kostenplaatje van 99 dollar gaan verkopen. Het is in ieder geval duidelijk dat Nintendo op gameplay mikt, niet op technische specificaties. Echte duidelijkheid zal waarschijnlijk pas ontstaan als Nintendo zelf uitspraken over de Revolution doet.