Call of Duty gamers in opstand!

Rob (Keasis)
Het is rellen geblazen op het forum van Infinity Ward, de developer van de Call of Duty serie. Na het uitblijven van goede support voor de eerste Call of Duty (CoD) en Call of Duty: United Offensive (CoD:UO) hadden diverse gamers al eerder hun ongenoegen geuit op het forum. Maar nu met het nieuwste deel; Call of Duty 2 (CoD2) hebben de ontevreden gamers zich beter georganiseerd.

De gamers nemen het publisher Activision en developer Infinity Ward zeer kwalijk dat de patches veel te laat worden gereleased, bugs nooit verholpen worden en dat er exploits en gamehacks zijn waarvoor nog steeds geen goede bescherming is. De toevoeging van verschillende server crash exploits voor Call of Duty 2 maakt de situatie er niet beter op.

Gamers hebben nu opgeroepen tot een algehele boycot van CoD2. Diverse community sites en beheerders van enkele grote servers hebben hun steun aan de acties al toegezegd.

De boycot zou inhouden dat alle sites en servers van CoD, CoD:UO en CoD2 op diverse dagen voor 24 uur op zwart gaan.

De acties zullen net zolang doorgaan totdat óf Infinity Ward óf Activision een officieel statement zal maken waarin de volgende punten worden toegelicht:

1. Wanneer er een anti-cheat systeem geïmplementeerd zal worden.
2. Welke datum de eerste patch voor CoD2 uit zal komen.
3. Welke bugs verholpen worden met deze patch.
4. Hoe Activision of Infinity Ward in de toekomst de support voor de Call of Duty franchise denkt te gaan verbeteren.
5. En tot slot, welke acties Activision en Infinity Ward zullen ondernemen om situaties, welke er nu zijn ontstaan bij CoD2, te voorkomen.

Het originele forumtopic is hier te vinden op de Infinity Ward forums.
Op Gathering of Tweakers loopt ook een thread, deze staat hier
En tot slot heeft ons eigen FOK!weblog ook nog een entry staan over de situatie rond CoD/CoD2. Het FOK!weblog is hier te vinden.