De Xbox360 van binnen

Yngwie
De techneuten van Anandtech hebben de Xbox360 flink onder handen genomen. Wat zit er nou eigenlijk letterlijk in de doos? Microsoft heeft aangekondigd, dat het onzettend lastig zou zijn om de 360 open te krijgen omdat een gedeelte schroefloos in elkaar zit. Dit blijkt echter maar gedeeltelijk waar, want met wat standaard gereedschap zoals een paar bitjes, een plat schroevendraaiertje, een pincet en een paar metalen pinnetjes bleek het redelijk eenvoudig om het binnenwerk tevoorschijn te halen.




Er zijn op zich weinig verrassingen, zoals bekend zit er een op de PowerPC gebaseerde CPU in, alsmede een Ati GPU. Wat op de GPU wel opvalt zijn de twee dies op één chip. Het kleinere deel bevat 10MB DRam, alsmede de hardware voor specifieke grafische berekeningen zoals kleur- en alphaberekeningen en anti-aliasing. De northbridge is geintegreerd in de GPU. De koeling wordt verzocht door flinke koelblokken met heatsinks en de lucht wordt door twee ventilatoren en ducts over de koelblokken geleid.




Er zit wederom een standaard DVD-rom speler in. Dit bleek een Hitachi te zijn met S-ATA interface. De voedingsconnector blijkt wel een niet-standaard te zijn.



Al met al weinig schokkende nieuwigheden, maar voor de liefhebbers onder ons wel interessant om te weten wat er nou eigenlijk precies onder de motorkap van de nieuwe console zit.