Heeft PlayStation gefaald als entertainmentsysteem?

Arjen (Mr_Belvedere)
Volgens Sony's Chief Marketing Officer en Group Executive Andrew House heeft de PS2 gefaald. Tenminste als men de PS2 alleen als een game console ziet.

In het jaar 2000 sprak hij als volgt, "Our goals are much different from our competition's. We're trying to reach a broader audience. If the PS2 is just a game console, then we've failed."

We zijn nu vijf jaar later en inmiddels is er een kleine broer bijgekomen: De PSP. En wat hoorden we bij de toenmalige (maart) release van de handheld? "If someone told you that the PSP is a portable gaming device, shoot these people. The PSP is not a portable gaming device, it is really a convergent portable entertainment device."

De laatste tijd is het idee ontstaan om de diverse consoles niet meer alleen als een gaming machine te zien, maar als een complete digitaal entertainment systeem. Verwacht dus in de nabije toekomst nog meer grootste uitspraken waarin je verteld wordt dat je zojuist aangeschafte apparaat absoluut niet bedoeld is om alleen maar mee te gamen