Sony grote verliezer next-gen?

Peter (pkwarts)
Een insider uit de gamesindustrie heeft tegenover PS3focus.com uitgelegd waarom Sony weleens een zware tijd tegemoet zou kunnen gaan met de PlayStation 3.

Eén van de zorgen van Sony zou de verkoopprijs zijn. Ken Kutaragi, verantwoordelijk voor de PR van Sony, heeft al bekend gemaakt dat de PlayStation 3 niet goedkoop zal zijn. Iets waar de Xbox 360, gebaseerd op wat minder vooruitstrevende technieken, minder last van zal hebben.

De insider, werkzaam bij een Japanse ontwikkelstudio, zei echter dat dit niet het grootste probleem was. Sony stelt erg hoge eisen aan games en de PlayStation 3 schijnt niet het makkelijkste platform te zijn om voor te programmeren. Om een titel voor de console te ontwikkelen moet er volgens hem minimaal 17,6 miljoen dollar geinvesteerd worden en dan is er nog geen minuut aan de daadwerkelijke game gewerkt.

Zelfs in Japan lijken voornamelijk de kleine ontwikkelaars nu meer en meer voor de Xbox 360 te kiezen vanwege de lagere ontwikkelkosten. Daarmee lijken de gigantische investeringen van Microsoft in Japan voor het eerst zijn vruchten af te werpen.

De geinterviewde liet weten dat de uitkomst vooral ligt aan hoezeer de ontwikkelaars geloven dat de dure hardware van de PlayStation 3 werkelijk een vooruitgang is. Volgens hem is Kutaragi met zijn hardware evolutie echter nog minder geloofwaardig dan Nintendo tijdens de Gamecube launch (toen veel ontwikkelaars bij Nintendo weggingen).