Microsoft wil binnen twee jaar winst maken op de Xbox 360

Maarten (kepler)
Microsoft zegt dat ze binnen twee jaar de productiekosten van de Xbox 360 zo laag kunnen krijgen dat ze de console met winst kunnen gaan verkopen. Microsoft heeft op de eerste Xbox volgens de analisten ongeveer vier miljard euro verlies gedraaid en nu willen ze dit dus gaan veranderen met de Xbox 360.

Met de Xbox 360 heeft Microsoft veel meer productie-processen in eigen handen waardoor ze makkelijker de kosten kunnen verlagen. Bij de eerste Xbox heeft Microsoft nog gebruikt gemaakt van andere fabrikanten zoals Intel en Nvidia, maar ze hebben nu zelf de rechten op de onderdelen. Dit betekent dat Microsoft op zoek kan gaan naar andere chip-fabrikanten en op deze manier dus de goedkoopste uitzoeken.

Microsoft wil dus binnen twee jaar winst gaan maken op de Xbox 360, dit is ongeveer op 1/3 van de totale levenscyclus van ongeveer zeven jaar. Ze mikken op een marktaandeel van ongeveer 40%, terwijl ze op dit moment een aandeel van 20% hebben. IDC videogame analist Schelley Olhava zegt dat Microsoft tegen 2009 ongeveer 40 miljoen Xbox 360 consoles verkocht zal hebben.