The Suffering wordt verfilmd

Maarten (kepler)
Na Halo en Doom komt er nu ook een verfilming van The Suffering. The Suffering is een action horror game die zich afspeelt in de gevangenis. MTV Films heeft de filmlicentie gekocht van Midway Games.

Het verhaal van de game volgt de held Torque (deze naam heeft niks te maken met de Motoren film) die ter dood is veroordeeld voor het vermoorden van zijn vrouw en kinderen. Het probleem is dat hij zich hiervan niks kan herinneren. Hij wordt opgesloten in de Abbot State Penitentiary, die bekend staat om de rare gebeurtenissen en het vele geweld. Het gaat helemaal fout in de gevangenis wanneer er gemuteerde beesten verschijnen en Torque moet zijn weg naar buiten vechten met alles wat hij kan vinden en de toevallige paranormale gaven die hij heeft.

Stan Winston Productions heeft al gezegd dat hij mee gaat helpen aan de film, wat goed zal zijn voor de monsters in de films. Ze hebben namelijk ook al meegewerkt aan de verfilming van Doom. Op dit moment is er nog geen schrijver, geen cast en geen regisseur, maar dat zal niet lang meer duren. Wanneer de film klaar moet zijn is nog niet bekend.