Goed begin van de PSP in Engeland

Maarten (kepler)
De verkoopcijfers van de PSP in Engeland zijn bekend. In de eerste vier dagen van de verkoop zijn er 185.000 exemplaren verkocht, dit maakt de PSP tot de snelst verkopende console in Engeland. De Nintendo DS verkocht in de eerste vier dagen 87.000 exemplaren.

Naast de hardware was er natuurlijk ook de software verkoop. Van de 24 games bij de launch staan er 20 in de top-40 van software verkopen en staan er negen in de top-10 van multi-console verkopen, met Ridge Racer op nummer één. Wipeout Pure staat op nummer drie, Metal Gear Acid op vier, Need for Speed Underground Rivals op nummer zes, Midnight Club op zeven, TOCA Race Driver 2 op acht, Tony Hawk's Underground Remix op nummer negen en Spider-Man 2 op nummer tien.

De opbrengst van de hardware verkoop staat op 50 miljoen en samen met de software komt dit op 73,5 miljoen euro. Het valt dus wel te zeggen dat de PSP een erg goede start heeft gemaakt in Engeland, en waarschijnlijk zal het in de rest van Europa niet veel anders zijn. Hopelijk komen er binnenkort meer verkoopcijfers uit de rest van Europa.