Voorlopig geen goedkopere PS2

Maarten (kepler)
Sony heeft aangekondigd dat er voor de feestdagen geen prijsverlaging van de PS2 komt. In de afgelopen jaren was er vlak voor de feestdagen een prijsverlaging van elke console, ook de PS2. Op deze manier probeert elke fabrikant een voordeel te behalen ten opzichte van de concurrent.

Microsoft komt in november met de Xbox 360 en de verwachting was dat Sony de prijs van de PS2 zou verlagen om te concurreren met Microsoft. Sony hoopt met het uitbrengen van speciale games de aandacht af te leiden van de andere consoles. Deze speciale games zijn gericht op mensen die zichzelf niet als gamers zien, het gaat om de games 'Buzz' (een muziekquiz) en de fitness-game 'Kinetic'.

De reden dat Sony niet lager kan met de prijs van de PS2 is dat de huidige prijs al op het laagste punt zit. De PS2 kan op dit moment gewoon niet goedkoper geproduceerd worden. Binnenkort zal het wel mogelijk zijn om de hardware-prijzen te verlagen, maar dat zal niet voor kerst zijn. De directeur van Sony Engeland, Ray Maguire, verwacht dat er na de kerst nog steeds vraag zal zijn naar de PS2. Dit omdat 7,5 miljoen Engelsen een PS2 in huis hebben, wat betekent dat 70% van Engeland nog geen PS2 thuis heeft staan.