Thompson in actie tegen The Warriors

Maarten (kepler)
Jack Thompson lijkt wel een kruistocht begonnen tegen de games-industrie, en dan vooral Rockstar. Een tijdje terug heeft hij actie gevoerd tegen het spel Bully, waarvan hij vindt dat het spel niet in de winkel mag komen te liggen. Ook heeft hij actie gevoerd tegen de Sims 2. Hij vond dat er te veel seks in het spel zat en dat de minimum leeftijd van 13 niet hoog genoeg was voor dit spel. Hetzelfde heeft hij gedaan met GTA: San Andreas, die nu een 18+ rating heeft gekregen en hierdoor in veel winkels niet meer te koop is.

Thompson heeft nu een nieuw slachtoffer gevonden, en dit keer is het spel The Warriors aan de beurt. Volgens hem is dit spel een gevaar voor de mensheid en vooral voor kinderen onder de 18 jaar oud. Hij vraagt het ESRB om de rating van het spel te verhogen naar 18+, als dat niet wordt gedaan dan zal hij zelf actie ondernemen. Het liefste nog ziet hij het spel helemaal niet in de winkels verschijnen.

18+ ?

"Once again, the sociopaths at Take-Two are doing something with a recklessness that harms the entire video game industry. It is an irony undoubtedly lost on the knuckleheads who run Take-Two that this game comes out of its Rockstar Toronto design studio, with Toronto presently reeling from unprecedented levels of gang warfare. I intend to make the ESRB do its job for a change. Do it, or else." Dreigende taal dus van Meneer Thompson. In dit stukje geeft hij dus Rockstar de schuld van de huidige Gang Wars in Toronto, Canada. De vraag is wat Thompson nu gaat doen als het ESRB niet naar hem luistert...