Keepsake vindt publisher

Astrid (lizardtattoo)
Een paar dagen geleden is in Amsterdam een nieuwe publisher begonnen: Lighthouse Interactive. Zij hebben meteen een contract gesloten met de Canadese developer Wicked Studios. Lighthouse Interactive heeft nu de rechten in handen om het spel uit te geven in alle Europese landen behalve die landen waar Frans de hoofdtaal is.

Erik Schreuder, directeur van Lighthouse: "Keepsake wordt het eerste spel dat we uitgeven dus we wilden meteen een goede titel. Keepsake is een geweldige adventure game met een betoverende verhaallijn. Het ziet er ongelofelijk goed uit en iedereen kan het op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo spelen. We zijn erg blij met dit spel om onze campaign mee te beginnen."

Yves Bordeleau, president van Wicked Studios, voegde er aan toe: "We zijn heel blij dat Keepsake een van de eerste titels is die Lighthouse op de markt gaat zetten, vooral omdat Keepsake ook ons eerste project is; een soort van dubbel debuut dus. Zij zijn nieuw maar ze hebben wel veel ervaring en ze zijn toegewijd. We hebben er alle vertrouwen in dat Keepsake zo de aandacht zal krijgen die het verdient."

Keepsake vertelt het verhaal van Lydia, die aan de Dragonvale Academy wil gaan studeren en daar haar vriendin Celeste wil bezoeken. Als ze aankomt op de school blijkt deze echter compleet verlaten. Wel vindt Lydia iets wat ze acht jaar geleden aan Celeste gegeven had. Als ze het oppakt ziet ze ineens beelden uit het leven van Celeste. Lydia krijgt in haar zoektocht hulp van een wolf die beweert eigenlijk een betoverde draak te zijn.

Het spel kent een uniek hint-systeem waardoor spelers op verschillende niveaus aanwijzingen kunnen krijgen als ze vast zitten. Het geheel vindt plaats in een MiddelEeuwse fantasy-setting.