Polarium komt naar de GameBoy

Astrid (lizardtattoo)
Volgens het Japanse gamesblad Famitsu werkt Nintendo aan een versie van Polarium voor de GBA. Polarium verscheen eerder op de Nintendo DS en is een puzzelgame waarin de speler door middel van het trekken van een ononderbroken lijn zwart- en witgekleurde blokjes om moet draaien tot alle blokjes in een rij dezelfde kleur hebben. Hoe dit precies gaat werken zonder stylus is nog onbekend.

De Challenge-Mode is geschrapt, maar er zitten wel veel meer verschillende puzzels in de Puzzle-Mode (Stage-Mode), namelijk 365. In de Puzzle-Mode is er geen tijdslimiet. Die is er wel in de Attack-Mode, waarin de speler een random puzzle voor zich krijgt die hij in zo kort mogelijke tijd op moet lossen. Tenslotte is er net als in de DS-versie een Edit-Mode om zelf puzzels te maken.

Er worden drie extra panels toegevoegd om de gameplay spannender te maken. Kotei Panels hebben groene zijkanten. Als deze weggehaald worden vallen de tegels die erboven lagen naar beneden. Hurdle Panels zijn blauw en vormen een obstakel waarover de speler niet heen kan gaan. Multi Panels werken als een soort 'joker', ze zijn tegelijkertijd zwart en wit en verdwijnen als de tegels in de rest van de rij ofwel allemaal zwart ofwel allemaal wit zijn.
De kleuren van de tegels zijn naar smaak aan te passen om het spel een wat kleurrijker aanzien te geven.

In Japan moet het spel al op 13 oktober aanstaande in de winkel liggen. Over een eventuele release in de rest van de wereld is nog niets bekend.


De DS-versie van Polarium