[Gerucht] Nintendo Revolution details + games *Update

Steven (Steeven)
Een ex-werknemer van Nintendo, die nu bij een bedrijf werkt dat games maakt voor de Revolution, heeft op een betrouwbaar Amerikaans forum details van de Revolution onthuld. De nieuwe console, waarvan nog niet zeker is of deze op de E3 gepresenteerd gaat worden, zal volgens de bron geen controllers met touchscreen krijgen. Wel zullen de controllers draadloos zijn en gevoelig zijn voor bewegingen (gyroscopisch) en de mate hoe hard iemand op de knoppen drukt. 'Touching is good, feeling is better', aldus de bron. Veel spellen kunnen gebruik maken van dit nieuwe fenomeen in de controller en dit zal nieuwe gameplaymogelijkheden moeten bieden. Naar verluidt zal de controller niet op de E3 te zien zijn, in ieder geval niet in de huidige vorm, omdat Nintendo dit nog geheim wil houden voor de concurrentie.

Developers als Capcom en Namco zouden al bezig zijn met het testen en ontwikkelen van games met de nieuwe mogelijkheden voor de Revolution. Square Enix zal misschien zelfs een Revolutiongame op de E3 showen. Sega zou bezig zijn met 3 games voor de console. Een grote verrassing zal van Zoonami komen, die werkt aan een Splinter Cell én Metal Gear Solid-beater in één. Retro Studios zou bezig zijn met een Halo-killer die gepresenteerd zal worden op de aankomende E3. Volgens de geruchten zullen biologische wapens een grote rol spelen in de game. Door de biologische wapens kunnen er effecten ontstaan tijdens het spelen, zoals een controller die erg heet kan worden of het beeld dat kan vervagen of bewegen. Het moet ook mogelijk zijn om met meerdere personages verschillende verhaallijnen te spelen.

Terug naar de console. De Revolution zal een nieuw stemherkenningsysteem kennen zoals geen enkel apparaat dat nog kent. Hiervoor zou een draadloze helm of headset gebruikt moeten worden, waarmee de speler interactief inpraat en speelt met games. Daarnaast zou een nieuwe Mario-game hier gebruik van gaan maken. Tenslotte zal de Revolution als eerste Nintendo-console online gaan, gebruik makend van een Wi-Fi netwerk. Bovendien zal het mogelijk worden om op speciale message boards en forums te kijken en berichten te plaatsen, nieuwe demonstraties te downloaden op zowel de DS als de Revolution, te chatten en zelfs magazines door te lezen, soortgelijk aan bijvoorbeeld Nintendo Power. Dit moet allemaal gratis worden.

Een bekende titel die online zal gaan is Super Smash Bros. Melee. Het spel zal een nieuwe combatsysteem krijgen, verwoestbare omgevingen hebben en de personages in meerdere vormen aanbieden, zoals een Super Mario Bros 1-Mario en een Mario 64-Mario. Dit moet voor alle personages gelden. Bovendien zul je kunnen spelen in drie verschillende stijlen, namelijk de Cell-Shaded-stijl van Zelda, de Paper Mario-stijl en de Viewtiful Joe-stijl. Als laatste merkt de ex-werknemer op dat de Revolution veel krachtiger zal worden dan de Xbox 360.

Al deze informatie kan onwaar zijn en FOK!Games is niet aansprakelijk voor teleurstelling door valse verwachtingen .