Overzicht: Ourcolony.net de afgelopen dagen

Jeroen (washandje)
Veel mensen zijn in rep en roer over Ourcolony.net, de site waarmee Microsoft alvast een sneak preview geeft van haar aankomende console, de Xbox 360. De afgelopen dagen zijn er weer een aantal ontwikkelingen geweest op de site en daar geven wij in dit bericht een overzichtje van:

Op 12 april kwam in een challenge het volgende screenshot tevoorschijn:

Zoals je ziet staat in de koplamp het cijfer “3”. Men dacht toen dat dit zou kunnen staan voor Project Gotham Racing 3, waar dit een screenshot van zou zijn. Hier heerst nog onduidelijkheid over (hoewel er ook een gerucht ging dat dit de cover van een autoblad was), maar wat wel duidelijk lijkt te worden is de naam van de nieuwe console, de Xbox 360. Dit wordt duidelijk gemaakt door de naam in plaatjes te spellen. In het bovenstaande plaatje zie je een "3", en hieronder de volgende drie letters:


De letters spellen duidelijk SIX

Zoals je ziet spellen de plaatjes de letters SIX uit. Als je hier de 3 uit het bovenste plaatje naast zet heb je al 3SIX. Veel mensen verwachten daarom dat we in de komende dagen nog plaatjes kunnen verwachten met T en Y erin: 3 SIXTY.

Behalve de letters is natuurlijk meer te zien in de plaatjes. Van de S en de I worden gezegd dat het screenshots van launch-titels zijn: Project Gotham Racing 3 en Kameo. De X is hoe de nieuwe interface van Xbox Live eruit zal zien. Zoals eerder ook al officieel door Microsoft is gedemonstreerd, zal de gamer een heel eigen profiel tot zijn beschikking krijgen met daarin de scores en bijvoorbeeld beste tijden van alle games die hij ooit heeft gespeeld. Zo probeert Microsoft een echte online community te creëren. Of moet ik online colony zeggen?

12 mei weten we weer meer, als Microsoft op MTV de Xbox 360 zal presenteren in een half uur durend programma. Dat programma wordt in Nederland de dag erna ook op MTV uitgezonden.

Behalve hieronder reageren kun je natuurlijk ook verder discussiëren in het Xbox 2 of het Ourcolony topic op het forum.