Eerste scans en info Gothic III

Astrid (lizardtattoo)
Het Duitse tijdschrift PC Action heeft enkele screenshots en wat informatie over Gothic III gepubliceerd. Het spel moet tussen Q4 2005 en Q1 2006 klaar zijn en uiteraard wordt er op de komende E3 nog veel meer vrijgegeven.

Vergeleken met de spelwereld in Gothic III is Khoronis belachelijk klein; het continent zal zeker drie keer zo groot zijn als het eiland. In de wereld zijn verschillende klimaten terug te vinden waaronder woestijn, sneeuwgebieden en uitgestrekte bossen; elk met zijn eigen monsters. De roofdieren zullen volgens hun eigen ritme leven en bijvoorbeeld roedels vormen om op een prooi te jagen. Ook zullen er een stuk of twintig steden te vinden zijn in het spel. Een aantal daarvan zijn in handen van de Orcs. Valt de speler de Orcs aan, dan zullen de onderdrukte (menselijke) burgers de speler volgen en hem helpen.

Een aantal oude bekenden, waaronder Diego, maken hun opwachting in het spel. Er is geen vaste Party maar de speler kan in theorie iedere willekeurige inwoner uitkiezen om deel te laten worden van de groep. Het kan dan wel gebeuren dat ze op een gegeven moment te ver van huis zijn en de groep verlaten. Er zijn zes verschillende beroepsgroepen zoals smid en gladiator. Omdat de magie verdwenen uit de wereld is kan je niet met een karakter uit een eerder spel beginnen. In de loop van het verhaal wordt er wel weer magie geïntroduceerd.

De scans: