Final Fantasy XI-server wordt aangevallen

Dirk (Vagere_Hein)
Square-Enix heeft bekend gemaakt dat de Final Fantasy XI-server de laatste tijd het slachtoffer is geweest van zogenaamde DDos-aanvallen, wat ertoe heeft geleid dat duizenden spelers problemen ondervinden met spelen.
"[...]
"It has come to our attention that recent technical difficulties with our PlayOnline server are due to a DDoS from anonymous third parties. We have determined that this activity was undertaken with malicious intent. Our technicians are taking every measure possible to prevent further attacks. However, attack methods have varied, which has caused a more time-consuming review of our network protection."
[...]"


Square-Enix heeft bovendien laten weten dat het tot nu toe nog niet in staat is geweest om de daders te vinden, maar het werkt samen met internetproviders uit Japan, de VS en Europa om ze te achterhalen. Ondanks dat de problemen al een tijdje aan de gang zijn, stelt Square-Enix dat het de achterliggende redenen van die redenen niet kon melden vanwege een ongewenst effect op het lopende justitionele onderzoek. Daar er de laatste tijd steeds meer problemen voor de gebruikers van de server optraden, besloot Suqare-Enix toch dat het tijd was om meer informatie aan de gebruikers te geven.

Eén theorie die een verklaring voor de aanvallen geeft, luidt dat Chinese hackers de server aanvallen als politiek protest tegen Japan. De diplomatieke relaties tussen beide landen zijn de laatste tijd verslechterd vanwege de goedkeuring van de Japanse regering van een geschiedenisboek dat gebruikt wordt in Japanse scholen. De Chinese demonstranten stellen dat het geschiedenisboek Japanse gruweldaden uit de Tweede Wereldoorlog vergoeilijkt. Zo wordt het bloedbad in Nanjing, waar tussen de 50.000 en 300.000 slachtoffers vielen, een incident genoemd. De Japanse regering stelt dat het niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor het boek, aangezien het gedrukt en samengesteld wordt door privé-ondernemingen.

Square-Enix heeft geen commentaar gegeven op de theorie dat de ruzie over het boek de reden is voor de aanvallen op de server.