A Vampyre Story op zoek naar nieuwe publisher

Astrid (lizardtattoo)
In november maakten publisher Bad Brain Entertainment (BBE) en ontwikkelaar Autumn Moon Entertainment (AME) aan dat zij een overeenkomst hadden gesloten over het uitgeven van de adventure A Vampyre Story. AME is opgericht door enkele ex-Lucasarts medewerkers. Het spel wordt een cartoony adventure over een beginnend operazangeresje. Wanneer zij door een vampier gebeten wordt en zelf in een vampier verandert is zij niet bereid haar carrière op te geven.

Nu is die overeenkomst weer opgezegd. Als reden voor de breuk wordt het bestaan van "business and publishing disagreements" gegeven. Toch gaan de partijen niet vijandig uit elkaar. Bad Brain wenst Autumn Moon Entertainment veel succes en hoopt dat het bedrijf snel een beter passende publisher vindt.

AME-directeur Bill Tiller was ook erg positief over de samenwerking: "we willen BBE graag bedanken voor alle publiciteit die ze ons bedrijf en onze game hebben gebracht." Volgens hem blijft AME gewoon aan A Vampyre Story werken terwijl er een nieuwe publisher gezocht wordt. "Voor ons verandert er niets. We blijven langzaam maar gestaag aan het spel werken, en zodra we een geldschieter gevonden hebben gaan we er weer op volle sterkte tegenaan. We bieden onze verontschuldigingen aan voor de vertraging in de productie en de releasedatum, maar we leren van onze fouten en op het eind komt het allemaal goed."

Er zou zelfs een positieve draai aan de breuk gegeven kunnen worden gezien de uitspraak van Mike Kirchoff, hoofd Business Development van AME; volgens hem bekijken ze nu de mogelijkheden van de draagbare consoles "waar de gameplay-stijl en de technologie perfect lijken te passen." Of A Vampyre Story daadwerkelijk op de DS of PSP uit zal komen is nog even afwachten.