Ruim een half miljoen Gizmondo pre-orders

Maarten (kepler)
Gizmondo Europe is begonnen met het verzenden van de 560.000 wereldwijde orders van de Gizmondo. Het is sinds 29 oktober 2004 mogelijk om deze handheld te bestellen via de website. Het bedrijf heeft veel reclame gemaakt, er zijn bijvoorbeeld TV-commercials uitgezonden op MTV. Tijdens de drie maanden durende campagne zijn er 16 miljoen unieke bezoekers op de Gizmondo website geweest.

Op dit moment is de Gizmondo al in Engeland gelanceerd, waar de handheld goed verkocht wordt. De rest van Europa en ook Amerika zal binnenkort volgen. Een exacte datum zal binnenkort bekend worden gemaakt. Ook zullen er meer Gizmondo-winkels over de gehele wereld geopend worden.

"Het zal mogelijk blijven om orders te plaatsen op de website terwijl de Europese launch wordt voorbereid, en we zullen de orders versturen op volgorde van binnenkomst." aldus Carl Freer, mede-oprichter van Tiger Telematics (moederbedrijf van Gizmondo Europe). "De verkoop gaat steeds beter in de UK en we verwachten dat dit ook het geval zal zijn in de rest van Europa. De exacte datum van de launch in Europa zal binnenkort bekend gemaakt worden, tegelijk met de details van de advertentie-campagnes in Europa en Amerika."

Voor de mensen die de Gizmondo niet kennen: de Gizmondo is een handheld die draait op Windows CE, met een 2.8 inch TFT-scherm, een ARM9 400 Mhz processor en een GoForce 3D 4500 Nvidia videokaart. Je kunt op dit apparaat spellen spelen, sms-en, mp3 luisteren, video's bekijken en je plaats bepalen met behulp van het ingebouwde GPS-systeem.