Opvolger N-gage op E3

Maarten (kepler)
Twee dagen nadat bekend werd dat Nokia doorgaat met de N-gage hebben ze aangekondigd dat ze zelfs met een opvolger zullen komen. De N-gage 2 zal gepresenteerd worden op E3, waardoor het aantal nieuwe consoles op die show op vier komt. Microsoft, Sony en Nintendo zullen op die show ook hun nieuwe consoles aan het publiek tonen.

De originele N-gage kwam in oktober 2003 uit en had een beetje een moeizame start. Al na twee weken had Nokia de prijs verlaagd naar 100 dollar. Hackers vonden al snel een manier om de games van de N-gage op andere systemen te spelen en het ontwerp was ook niet heel logisch (denk aan het verwijderen van de batterij om een spel te wisselen). Een half jaar na de launch van de N-gage kwam Nokia met de N-gage QD. Dit zorgde voor een iets betere verkoop. Tot op dit moment zijn er 1,5 miljoen units verkocht.

De nieuwe N-gage zal ook games krijgen die makkelijk voor even te spelen zijn. De meerderheid van mobiele gamers willen namelijk spellen die niet te veel tijd vergen, maar wel leuk zijn om even snel te spelen. Ook zal er gewerkt worden aan de grafische kwaliteiten van de opvolger. Nokia zegt marktleider te willen worden en is klaar voor die uitdaging.

"[...]
"The technology behind these devices has a lot in common with the computing power in '96 and '97, in those years, you saw an explosion in technology and we're facing one of those in our industry now."
[...]"