Israëlisch leger skeptisch over D&D spelers

Arjen (Mr_Belvedere)
Je bent 18 jaar, speelt wel eens Dungeon and Dragons en besluit op een dag lid te worden van de IDF, de Israel Defense Forces. Wie weet word je wel lid van de elite troepen? Maak je daar bekend dat je D&D games speelt, vergeet het dan maar. Je krijgt automatisch een zogenaamde "low security clearance". Je kunt het dus wel vergeten om hogerop te komen.

Op de vraag waarom dit zo is antwoordde het leger, dat fans van roleplaying games geen zicht op de realiteit hebben. Verder zijn RPG'ers makkelijk beïnvloedbaar.

De geruchten, dat deze vreemde regel bij het IDF er was speelde al langer, maar nu heeft het leger bevestigd dat ze skeptisch zijn over tieners die D&D spelen. Ze worden als "problematisch" gelabeld in het dossier. De meeste gamende soldaten houden hun hobby dan ook voor zich. Veel van hen komen uit de voormalige Sovjet Unie, waar D&D razend populair is.

Het leger is van mening dat de mensen die D&D spelen een zwakke persoonlijkheid hebben. Wil je ondanks je hobby toch in het leger komen, dan word je meestal doorgestuurd naar een psycholoog en uiteindelijk afgekeurd of op "low security" gezet.

"[...]
"These people have a tendency to be influenced by external factors which could cloud their judgment. They may be detached from reality or have a weak personality - elements which lower a person's security clearance, allowing them to serve in the army, but not in sensitive positions.
[...]"