Gamejournalist opgepakt voor handel in warez

Steven (Steeven)
Volgens de Seattle Post-Intelligencer hebben drie mensen toegegeven dat ze betrokken zijn geweest in de warez-scene. Eén van die mensen was werkzaam als online-journalist voor Game-Over.net. Alledrie zijn goed voor miljoenen dollars schade voor illegale handel en verspreiding van games, films en andere software. Dit materiaal werd verspreid via websites en chatrooms.

De journalist, Seth Kleinberg, had het volgende te zeggen: 'Ik heb verkeerde keuzes gemaakt en accepteer de gevolgen daarvan. Ook heb ik spijt van alles en nadat ik mijn straf heb uitgezeten hoop ik gewoon weer aan de gang te kunnen gaan als gamejournalist. Het afgelopen jaar was emotioneel zeer zwaar en ik ben dankbaar voor elk soort steun, maar ik snap ook als mensen niets meer met me te maken willen hebben'.

Volgens de U.S. Justice Department was bij deze zaak het grootste onderzoek ooit aan de pas gekomen in verband met piraterij. Verschillende FBI agenten hebben ruim een jaar in de 'underground' scene op internet gezocht naar de oorsprong van de software. Onlangs heeft de FBI zelfs een nieuw kantoor voor dit soort onderzoek geopend.

Kleinberg zal vijf of zes jaar in de cel kunnen nadenken over zijn acties.