EA bestormt mobiele markt

Jeroen (washandje)
EA is is druk bezig met ontwikkelen voor de nieuwe generatie handhelds, maar ook voor de gewone mobieltjes blijkt EA druk bezig te zijn. Volgens John Batter, vroeger General Manager van EA, maar nu General Manager van de nieuwe afdeling, EA Mobile, komen er tussen de 15 en 20 nieuwe franchises voor mobiele telefoons aan uit EA's schuur. Batter had op een grote EA-conferentie voor meer dan 700 man het volgende te zeggen:
"[...]
Community and quality will drive growth for Electronic Arts in the mobile space.
(...)
When the consumer loves what we're doing, we're all going to make a ton of money.
(...)
We will be franchise-focused and connected, allowing the consumer to interact anytime, anyplace. It's not about genre, but about building a community around a franchise consumers are passionate about.
[...]"


Het lijkt er dus op dat EA nu ook deze markt gaat proberen te veroveren en volgens veel mensen zal dit ze prima gaan lukken.
"[...]
They are moving into the mobile sector and it's going to change everything. I'm impressed with their understanding of what it takes to succeed.
[...]"


Batter zei dat hij verwachtte dat in 2006-2007 mobieltjes graphics als die van de PSP aan zullen kunnen. Hij wil doen waar EA bekend om staat: mensen enthousiast maken over een franchise en die dan verspreiden over alle platformen - ook mobiel.