Nieuwe uitgever en releasedate voor Fahrenheit

Astrid (lizardtattoo)
In november werd bekend dat developer Quantic Dreams op zoek moest naar een nieuwe uitgever omdat de overeenkomst met Vivendi was verbroken. Na een stroom van geruchten is nu bevestigd dat de nieuwe uitgever Atari is. Atari gaat het spel wereldwijd uitgeven. In Noord-Amerika krijgt het spel de nieuwe naam Indigo Prohecy; in Europa blijft Fahrenheit gehandhaafd. De releasedatum is verschoven van juni naar "de herfst" van dit jaar.

Fahrenheit is een horror-action-adventure over een reeks moorden. Hoewel de moorden allemaal hetzelfde patroon volgen, worden ze door verschillende mensen gepleegd. Achteraf weten zij niet wat hen ertoe aangezet heeft. De speler kan wisselen tussen diverse karakters in het spel om erachter te komen hoe de reeks moorden gestopt kan worden. Het spel zal veel technieken uit de filmindustrie gebruiken, waaronder multiple camera angles en actor direction.

"Quantic Dream heeft een game bedacht die het best omschreven kan worden als ‘interactive cinema' - een scenario-driven ervaring waarvan de eigenschappen heel dicht in de buurt van een film komen," aldus Erik Gerson, senior vice president Marketing van Atari. "Wat Indigo Prophecy doet... is het verleggen van drama, spanning en verwachting op het scherm naar de speler. Dat wordt nog versterkt door de oorzaak-en-gevolg dynamiek in het spel, waarbij iedere beslissing die een speler maakt het verloop van het spel en de afloop ervan zal beïnvloeden."