Online flashgame in de strijd tegen SOA's

ECondoms, de grootste condoomswebsite van het Verenigd Koninkrijk, heeft een flashgame, genaamd Sex Championships, ontwikkeld om de belangstelling voor de campagne tegen seksueel overdraagbare aandoeningen te vergroten onder jeugdigen.

De ondervindingen van het National Strategy for Health and HIV hebben het Ministerie van Gezondheid er toe gebracht de grootste overheidsgefinancierde campagne te starten sinds de campagne tegen het AIDS-virus twintig jaar geleden en stuurt onder andere aan op meer schoolverpleging en testcentra.
In de UK is de stijging van het aantal SOA's onder mensen in de leeftijdsgroep 15 tot 25 erg zorgwekkend. Dit zou vooral komen vanwege de geringe aandacht die eraan besteed wordt.
Chlamydia, dat soms niet eens opgemerkt wordt en kan leiden tot onvruchtbaarheid, was de meest voorkomende SOA in Engeland in 2003. Ook het aantal HIV-gevallen is sinds 1996 sterk gestegen. Zijn er in 1996 nog 900 HIV-diagnoses gesteld, in 2003 waren dit er al 3802, waarvan 74% binnen de leeftijdscategorie van 15 tot 39. Daarnaast is ook het aantal tienerzwangerschappen en abortussen sterk gestegen.

Steve Clark, marketing manager van eCondoms, zegt dat het bedrijf mee wilde denken met de campagne en kon zich geen betere manier bedenken dan internet. Een medium waarmee de meeste tieners vertrouwd zijn en daarmee de perfecte manier om de boodschap te verspreiden. Met de Sex Championships game hoopt het eCondoms op een leuke manier de jeugd te benaderen en ze voor te lichten over seksuele gezondheid en ze te behoeden voor potentiële fouten die hun leven kunnen verpesten.

In de Sex Championships game kunnen spelers in de vorm van een cartoon karakter elkaar op de proef stellen om Sex Champion te worden. Je kunt online of via email tegenstanders uitdagen en de eerste speler die ziek wordt verliest. Als speler kun je in het Casanova Stadium een aantal standjes kiezen om vervolgens je tegenstander te bevredigen. Hoe meer partners jouw bed lachend verlaten, hoe hoger je stijgt in de ranglijst. Je begint het spel als 'Virgin' en vervolgens moet je je door 12 niveaus heenwerken met namen als 'Desperate', 'Horny Little Devil' en 'Sexual Superhero' om uiteindelijk op te klimmen naar het niveau van 'Sex Champion'. Wie wil dat nou niet?!

Je kunt het spel vinden op www.SexChamionships.com.