[Update][Gerucht]Monkey Island op de DS?

Astrid (lizardtattoo)
Volgens een bericht op de GameSpot forums heeft LucasArts in een interview met het Britse blad NGC Magazine UK gezegd te overwegen de Monkey Island-serie te porten voor de Nintendo DS. Het interview ging over de projecten die LucasArts momenteel heeft met betrekking tot de next-gen consoles; LucasArts is volop bezig met ideeën voor games op de Xbox2 en PS3, en men is bezig met tests en prototypes op de diverse development kits.

Vervolgens werd gevraagd of LucasArts ook mogelijkheden ziet voor de nieuwe handhelds van Sony en Nintendo, waarop woordvoerder Tom Sarris zei: "LucasArts wil graag ontwikkelen voor de PSP en de DS. De mogelijkheden van de DS zijn geweldig en de developers zien veel manieren om nieuwe games te maken. LucasArts krijgt de kans oude klassiekers nieuw leven in te blazen." Op de vraag welke projecten er dan zoal gepland staan antwoordde hij dat er al een testversie van Monkey Island 3 (The Curse of Monkey Island) voor de DS bestaat. "Maar het is pas in de experimenteer-fase," benadrukte hij, "het project kan nog gecanceld worden. We overwegen ook om The Secret of Monkey Island en Monkey Island 2 LeChucks Revenge om te zetten naar de stijl van The Curse of Monkey Island op de PC. Het hangt van divesrse factoren af. We dachten dat dit soort games dood waren, maar we kregen veel fanmail over nieuwe adventures. Monkey Island en andere adventures zijn het perfecte genre voor de Nintendo DS. Misschien kunnen we onze oude plannen waarmaken en ze op de de Nintendo DS releasen."

In hoeverre dit werkelijk in het interview gezegd is blijft de vraag. LucasArts heeft in ieder geval geen officiële verklaring uitgegeven. Het artikel zou in de volgende editie van NGC Magazine UK moeten verschijnen.

Het forumbericht ging vergezeld van enkele screenshots van de testversie van MI3 en een screenshot van de online shop DVD Boxoffice, die het spel een tijdje aangeboden schijnt te hebben (inmiddels niet meer).




Update
Zoals ik in een reactie al zei: het klinkt te mooi om waar te zijn. Tom Sarris werkt al twee jaar niet meer voor LucasArts (hij werkt inmiddels bij Pixar) en kan dus nooit in een interview als woordvoerder van LucasArts vragen hebben beantwoord... Nu maar hopen dat het gerucht LucasArts toch op een idee heeft gebracht.