Game je fit met Maya

Arjen (Mr_Belvedere)
Hoe val je nu af? Tanya Jenssen had hiermee een heus probleem.
Ze ontdekte Dance Dance Revolution in 1999 en gamede regelmatig urenlang in arcadehallen op de maat van de muziek. Opeens kwam ze na een tijdje erachter dat ze meer dan 10 kilo afgevallen was en haar kleren wat ruim begonnen te worden.

Nu, vijf jaar later, is Jenssen een fanatiek aanhangster van de videogames geworden. Vooral degene waarmee je behoorlijk wat kilo's verliest. Grote joysticks, virtuele trainers en spellen waarin je actief deelneemt zijn haar wereld geworden. De markt is hierop ingesprongen.

Ontmoet Maya, een virtuele trainster voor je console:

"Hey there, did you know that morning workouts are a great way to jump-start your metabolism? I love the energy of the city. I can still feel it way up here. I remember last time you weren't feeling so hot. How are you feeling today?"

Deze digitale trainer voor je Xbox, PC of PS2 is een meester in aerobics, steps, yoga, Pilates en andere oefeningen. Meer dan 500 verschillende programma's, 4500 schema's en genoeg peptalk om jou aan het trainen te krijgen. De stem komt van celebtrity trainer Yumi Lee, die ook Brad Pitt en Demi Moore trainde.

"Maya is compleet gebaseerd op deze bepaalde doelgroep", sprak Phineas Barnes, co-founder van responDESIGN, de bedenkers van het Yourself!Fitness programma.

De eerste keer dat je Maya aanzet zal ze je om je naam en gewicht vragen. Daarna doe je een paar kleine oefeningen en wordt om je harstlag gevraagd. Samen met haar zet je dan een plan op om tot een goede workout te komen of een compleet schema. Ze kan ook gebruikt worden als hulpmiddel bij het inzetten van andere oefeningen en oefenmethodes zoals gewichtheffen.

Voordat je met je workout begint zal Maya altijd vragen hoe je je voelt en zichzelf daarop aanpassen. "Hoe vaker je Maya gebruikt, hoe beter en persoonlijker het worden. Ze heeft oneindig veel mogelijkheden, zodat geen enkele oefening dezelfde hoeft te zijn". Barnes kwam op het idee toen hij bezig was met een triathlon. "Games zijn verslavend! Hoe krijg ik nu fitness zo verslavend?"

Meer info over de Xbox versie is hier te vinden.